Daknaamborden

VERJO levert aluminium aërodynamische daknaamborden. Onze daknaamborden zijn zodanig ontworpen dat ze de meest ideale aërodynamische vorm en zo goed als onverwoestbaar (bij normaal gebruik) zijn.

De daknaamborden kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. De keuze is afhankelijk van het gebruik van het daknaambord en het type auto.

 

Voordelen van onze daknaamborden:

 • brandstofbesparend: uw auto verbruikt met een daknaambord slechts 2 a 3% meer brandstof dan normaal. Ten opzichte van andere borden betaald dit bord zichzelf terug tijdens het gebruik
 • geluidsarm
 • geen snelheidsverlies: onze borden veroorzaken geen snelheidsverlies, zelfs niet bij sterke tegenwind
 • eenvoudige te plaatsen en er af te halen
 • aluminium is praktisch onbreekbaar en heeft een lange levensduur
 • onderhoudsarm door het gebruik van duurzame materialen
 • voorzien van de ideale magneetvoetenconstructie of beugelconstructie
 • makkelijk te modificeren (imperiaal) voor een ander type auto

Een daknaambord wordt op bestelling gemaakt. Wilt u een daknaambord bestellen neem dan contact met ons op.

 

Welke uitvoeringen zijn verkrijgbaar?

De daknaamborden zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

 • daknaambord met een aluminium L midden op het daknaambord. De verplichte L is op deze manier aan alle kanten goed zichtbaar. Daarnaast is het daknaambord met de verplichte L midden op het daknaambord symetrisch, zowel met magneetvoeten als beugelconstructie.
  prijs: € 215,-- excl 21% BTW
 • daknaambord met een kunststof L naast het bord (boven de bestuurder of de passagier). Meestal wordt de verplichte L aan de bestuurderskant gemonteerd.
  prijs: € 240,-- excl 21% BTW

 

Welke bevestigingsmogelijkheden zijn er?

VERJO daknaamborden kunnen geleverd worden met magneetvoeten of beugelcontructie (imperiaal).

 • magneetvoeten
  Ongeveer 95% van de VERJO daknaamborden worden geleverd met magneetvoeten (altijd 2 magneetvoeten per daknaambord). Dit biedt een zeer goede stabiliteit aan de daknaamborden en zorgt ervoor dat deze vast op het dak van uw auto blijven zitten, mits het dak en de magneetvoeten goed schoon zijn. Het daknaambord moet dagelijks van de auto gehaald worden ivm diefstalprefentie, voordat u gebruik maakt van een wasstraat en om "vastplakken" van de magneetvoeten met het dak van de auto te voorkomen. Bij normaal gebruik kan het "vastplakken" niet voorkomen.

 

 • beugelcontructie
  Ongeveer 5% van de VERJO daknaamborden worden met een beugelconstructie geleverd. 
  Als het dak van de auto het niet toelaat magneetvoeten te gebruiken of als u geen daknaambord met magneetvoeten wilt kunnen we het daknaambord monteren op een imperiaal. Het daknaambord wordt om de imperiaal gebouwd zodat er zo min mogelijk van de imperiaal zichtbaar is. De lengte van het daknaambord is afhankelijk van de breedte van de auto en plaats van de bevestigingsmogelijkheid op de auto. Aangezien voor elke type auto een aparte imperiaal beschikbaar is kunt u het beste een imperiaal aanschaffen via de autodealer van de betreffende auto. Wij zorgen dat het daknaambord op de juiste manier om het daknaambord wordt gemonteerd. Als u de wagen inruilt is het daknaambord natuurlijk altijd weer los te maken van de imperiaal.

 

Magneetvoeten of beugelcontructie?

Voor bepaalde type auto's kunnen alleen daknaamborden met beugelconstructie (imperiaal) geleverd worden. Denk hierbij aan auto's met een aluminium dak, met een panoramisch glazen dak, dakrail(s) of een dak met ribbels etc . Ook is het daknaambord minder makkelijk te stelen met een beugelconstructie.
Als u het daknaambord niet dagelijks van de auto wilt halen dan is een daknaambord met beugelcontructie beter. Bij daknaamborden met magneetvoeten is het belangrijk het daknaambord er dagelijks vanaf te halen.
Daarnaast is de keuze tussen magneetvoeten en beugelcontructie vooral een praktische keuze. Wilt u het daknaambord iedere avond van uw auto halen, dan zijn magneetvoeten gemakkelijker dan een bevestiging met beugelconstructie. Bij het plaatsen van een daknaambord met magneetvoeten moeten het dak en de magneetvoeten goed schoon zijn. U dient zich te houden aan de gebruiksinstructie.

 

In welke kleuren en lengtes zijn daknaamborden leverbaar ?

VERJO daknaamborden zijn leverbaar in drie kleuren:

 • wit
 • zwart
 • geel.

De leverbare lengtes: 66 cm, 74 cm en 80 cm.

 

Wat is de levertijd ?

De levertijd op borden bedraagt enkele dagen tot een week, afhankelijk van de uitvoering.

Ombouwen naar magneetvoeten: klaar terwijl u wacht, mits u vooraf een afspraak maakt.

 

Belettering ?

Wij kunnen het daknaambord voor u beletteren. Bijna elke kleur belettering is mogelijk. Ook is de belettering reflecterend leverbaar.

 

Tips voor belettering

 • Sommige personen proberen zoveel mogelijk informatie op een beperkte ruimte te plaatsen. Voor reclamedoeleinden is een minimale tekst beter. De tekst moet in één oogopslag te lezen zijn. Een daknaambord is geen briefpapier.
 • Het hoofddoel van de belettering is naamsbekendheid. Als toekomstige klanten denken aan rijschool of rijles, moet bijna vanzelfsprekend uw naam in hun hoofden opdoemen. Dus wat moet er op uw daknaambord het meest opvallen? Juist, uw rijschoolnaam.
 • Telefoonnummers, internet-adressen en andere informatie zijn van ondergeschikt belang. Ze zijn alleen te lezen als uw auto stilstaat, terwijl u toch het grootste deel van de dag rondrijdt. Als mensen eenmaal uw naam kennen, is het bijbehorende telefoonnummer of internetadres zo gevonden.

Dus, voordat u aan het ontwerpen slaat, neem de volgende tips in overweging:

 • Vermeld op de voorkant van het daknaambord alléén uw rijschoolnaam. Andere informatie die u eventueel op de voorkant wilt vermelden zorgen er alleen voor dat uw naam minder goed leesbaar wordt
 • Indien u een telefoonnummer of internetadres wilt vermelden, doe dit dan op de achterzijde van het bord. Mensen die achter u rijden hebben langer de tijd dit te noteren
 • Toevoegingen, zoals www. bij een internetadres, kunt u het best weglaten. Iedereen weet dat uwnaam.nl een internetsite betreft
 • Kies contrasterende kleuren zoals zwart-wit, blauw-wit, blauw-geel, zwart-geel etc.: oranje letters op een geel bord bijvoorbeeld, zijn van een afstand niet goed te lezen
 • Indien u zelf een lettertype gebruikt, denk dan aan de leesbaarheid van de letter. De belettering moet snel leesbaar zijn.

 

* Verplichte velden