Taxi

taxi

Om een taxi te mogen besturen moet een chauffeur in het bezit zijn van een chauffeurskaart BCT (BoordComputer Taxi).

Een taxichauffeur die werkzaam is in een bepaald deel van het contractvervoer hoeft alleen een chauffeurskaart BCT beperkt te hebben. De overige taxichauffeurs moeten in het bezit zijn van een chauffeurskaart BCT volledig. Bij een chauffeurskaart BCT volledig mag u alle vormen van taxivervoer verrichten.

Eén van de eisen om een chauffeurskaart BCT te kunnen krijgen is het hebben van het CCV chauffeursdiploma taxi. Om het CCV chauffeursdiploma te halen moet u met succes een schriftelijk theorie-examen en een praktijkexamen afleggen.

Het verschil tussen beperkt en volledig zit in het praktijkexamen. Het praktijkexamen volledig heeft na de praktijkrit nog een kwartier mondeling examen stratenkennis en ook worden hierin vragen gesteld over de ritprijs en taximeter.

De praktijkrit en het theorie-examen zijn voor beperkt en volledig gelijk! Omdat de verschillen in examens niet groot zijn, kiest men meestal voor het examen voor taxichauffeur volledig.

Met boekenpakket Taxichauffeur wordt u optimaal voorbereid op het theorie- en praktijkexamen voor het chauffeursdiploma taxi volledig en het chauffeursdiploma taxi beperkt.

 • Taxi Verkeer

  Taxi Verkeer

  Dit boek legt stap voor stap de verkeersregels uit aan de hand van veel foto's, tekeningen, cartoons en ruim 200 studievragen.

  excl. BTW € 25,23 incl. BTW € 27,50
 • Taxi Vervoer

  Taxi Vervoer

  Op heldere en vooral visuele wijze (tekeningen/foto's) wordt u wegwijs gemaakt in de voor de taxichauffeur noodzakelijke kennis van alle aspecten van het taxivervoer, zowel wetskennis, sociale vaardigheden, administratie als voertuigcontrole. Met ruim 150 studievragen.

  excl. BTW € 25,23 incl. BTW € 27,50
 • Examentraining taxi 500 vragen

  Examentraining taxi 500 vragen

  Examentrainingsboek met ruim 500 vragen verdeeld over 6 examentrainingen van elk 40 vragen, 7 thematrainingen en een mondeling proefexamen.

  excl. BTW € 25,23 incl. BTW € 27,50
 • Plastic beschermhoesje

  Plastic beschermhoesje

  Plastic hoesje om uw boeken in te bewaren.

  Let op: als u een boekenset (theorie- en een examentrainingsboek) bestelt zit er al een plastic beschermhoesje bij.

  excl. BTW € 0,62 incl. BTW € 0,75