BordenTrainer app

Met deze app kan de leerling op een leuke manier zijn kennis testen over de kennis van de verkeersborden in Nederland en dashboardsymbolen in de auto/vrachtauto. Ze moeten in dit spel zo snel mogelijk betekenissen aan de borden en symbolen koppelen.

Hoe beter de kennis en reactietijd, hoe meer punten er kunnen worden gehaald. De app onthoudt de 5 hoogste scores die gehaald zijn.
Ook kan de leerling de score delen met vrienden op Facebook of via Twitter.

Als extra is in de app is een overzicht van de verkeersborden van het RVV1990 en van de dashboardsymbolen opgenomen met de officiële betekenissen erbij.

De bordenkennis kan op 2 niveau's getest worden, namelijk op rijbewijsniveau of op het niveau voor een fietsdiploma.

  • Bij de training rijbewijs wordt de wettelijke betekenis gevraagd. Voor het fietsdiploma hebben we een makkelijkere omschrijving gebruikt en afgestemd op de jonge fietser.
  • Bij de training voor het fietsdiploma worden alleen de belangrijkste verkeersborden voor fietsers getoetst.

Verjo heeft deze app ontwikkeld omdat een goede kennis van verkeersborden belangrijk is om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Kennis van de verkeersborden is dan ook een belangrijk onderdeel van het theorie-examen van het CBR. 

De Verjo bordentrainer is een aanvulling op de Verjo theorieboeken en theorielessen van de rijschool. Al ruim 30 jaar zorgt Verjo ervoor dat iedereen die veilig door het verkeer wil zich de juiste kennis eigen kan maken. Want wij willen dat de leerling slaagt… niet alleen op het examen maar ook in het verkeer.

Download de gratis app in de Appstore/Playstore