Rijprocedure apps

 Om op een eenvoudige en doelmatige wijze rijprocedures te raadplegen heeft Verjo de apps rijprocedure A en B ontwikkeld. Deze apps zijn het ideale naslagwerk voor in het theorielokaal, de auto en onderweg.

In deze apps wordt het meest wenselijke rijgedrag (verkeerstaak) van automobilisten en motorfietsbestuurders beschreven. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan defensief en sociaal rijgedrag, noodzakelijk voor een veilige deelname aan het verkeer.

Rijprocedures zijn de basis voor de praktijkexamens van de betreffende rijbewijscategoriën. De examinator ( CBR ) beoordeelt het rijgedrag van de examenkandidaat op basis van de rijprocedure. Deze rijprocedure apps zijn in de eerste plaats bestemd voor de rij-instructeur en de examinator. Maar ook voor anderen kunnen deze rijprocedure apps nuttig zijn als naslagwerk.

Bij het samenstellen van de rijprocedures is er vanuit gegaan dat de lezer goede kennis heeft van de verkeerswetgeving en geldende exameneisen (opgesteld door de Minister Infrastructuur en Milieu). De rijprocedure apps zijn geen leerplan maar een beschrijving van de leerdoelen.


Meer informatie over de rijprocedure B vindt u in de Apple App Store of Google Play Store.

Meer informatie over de rijprocedure A vindt u in de Apple App Store of Google Play Store.