Rijprocedure D

Rijprocedure voor de bus (recentste uitgave 2013).

Als u rijprocedure D raadpleegt is het raadzaam om rijprocedure B erbij te bestellen. Rijprocedure B is namelijk de basis voor deze rijprocedure.

De rijprocedure D is in de eerste plaats bestemd voor de rijinstructeur en de examinator. Maar ook voor anderen kan de rijprocedure D nuttig zijn als naslagwerk.

In deze rijprocedure wordt het meest wenselijke rijgedrag (verkeerstaak) van bestuurders van een bus beschreven. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan defensief en sociaal rijgedrag, noodzakelijk voor een veilige deelname aan het verkeer. De examinator beoordeelt het rijgedrag van de examenkandidaat op basis van de rijprocedure.

Bij het samenstellen van de rijprocedure is er vanuit gegaan dat de lezer goede kennis heeft van de verkeerswetgeving en geldende exameneisen (opgesteld door de Minister I en M). De rijprocedure D is geen leerplan maar een beschrijving van de leerdoelen voor de kandidaat.

In deze uitgave wordt ook aandacht besteed aan het rijden met een aanhangwagen. Er is geen aparte rijprocedure E bij D uitgegeven.

excl. BTW € 9,17 incl. BTW € 10,00